GIF apa yang Instafamous gunakan ni?

Bila ada waktu lapang, Admin suka layan instagram. Best tengok info terbaru yang “Instapemes” kongsikan seolah-olah kita ni sebahagian daripada kehidupan mereka. Tengah syok scroll timeline tetiba Admin tertarik pulak dengan posting terbaru Queen Mawar Rasyid dengan husband ni, ada guna GIF- GIF yang unik dan comel di dalam video mereka.

 

Comelnya diorang!

Selain itu, banyak lagi “Instapemes” yang guna GIF ni di gambar diaorang…

Cool kan GIF yang diaorang guna ni? Admin terasa nak guna pulak, tapi macam mana diaorang jumpa GIF ni? Search-search rupanya Digi yang keluarkan GIF ni sempena Sambutan Hari Kemerdekaan kita baru-baru ni. GIF ini merupakan salah satu simbol kebanggaan kita sebagai rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan mampu menggunakan pelbagai slang bahasa, budaya dan juga makanan. Ini baru #MalaysianMade!

Siapa nak guna GIF-GIF yang comel ni? Senang je, cuma pergi ke Instagram/Whatsapp/Facebook korang dan tekan butang “emoticon”. Lepas tu pergi ke pilihan “GIF” dan type “digilah”. Lepas type akan  keluar pelbagai GIF yang korang boleh gunakan bila nak upload gambar/video ke laman sosial. Confirm posting korang akan jadi lagi menarik!!

Sempena sambutan Hari Kebangsaan Malaysia yang ke 61 baru-baru ini, Digi juga telah menghasilkan satu video yang memaparkan pelbagai kejayaan yang telah dicapai oleh rakyat Malaysia. Korang mesti tengok video ni sebab ia pasti akan buat korang rasa bangga menjadi rakyat Malaysia.

Admin mengucapkan Selamat Hari Kebangsaan dan Selamat Hari Malaysia kepada semua pembaca kita. Semoga semua rakyat Malaysia akan terus maju dan membanggakan negara kita.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *